Omgeving

Landgoed Noorderheide ligt in een uitgestrekt bos- en heidegebied, het Centraal Veluws Massief. Ten noorden en oosten wordt het begrenst door het Vierhouterbos, aan de zuidkant ligt het Elspeterbos en de Elspeterhei bevindt zich ten westen van het landgoed. De bossen, heidevelden en stuifzandgebieden hebben een grote diversiteit aan vegetatie. Edelherten, reeën, wilde zwijnen, dassen, vossen, konijnen en eekhoorns bewonen samen met vele andere dieren dit Veluwse grondgebied.

Er zijn meer dan genoeg fiets- en wandelroutes: van een korte wandeling naar Vierhouten tot een urenlange fietstocht. Of u gaat naar het Kröller Muller museum, vaart met een botter over het Veluwemeer, doet een GPS survival, bezoekt één van de Hanzestadjes, maakt een beeldenboswandeling of fietst ‘langs’ impressionistische schilderijen.

Maar wie gewoon even naar buiten wil, kan uiteraard prima terecht op de achttien hectare die u binnen de omheining van het landgoed ter beschikking staan. U loopt bijvoorbeeld naar het pittoreske meertje ‘De Diependel’. Misschien staat u wel oog in oog met de moeflons, een wilde schapensoort met indrukwekkende krulhorens.

 


Foto's Zomer


Foto's Herfst


Foto's Winter